Fornalik: Tempo było szarpane

sports news

Trener Piasta Gliwice Waldemar Fornalik nie krył dużego rozczarowania po rewanżowym spotkaniu z Riga FC.

Mistrzowie Polski przegrali w stolicy Łotwy 1:2 i zakończyli swój udział w pucharach na drugiej rundzie eliminacji Ligi Europy.

– Jesteśmy rozczarowani tym wynikiem. Liczyliśmy na awans. Powinniśmy losy tej rywalizacji załatwić w Gliwicach – wyznał Fornalik dla oficjalnego serwis Piasta.

– Bardzo żałuję kardynalnych błędów, które popełniliśmy w pierwszym meczu. Spodziewaliśmy się, że spotkanie w Rydze będzie nerwowe i tak właśnie było – podkreślił były selekcjoner reprezentacji Polski.

– Tempo było szarpane. My swoich akcji nie wykorzystaliśmy. Szkoda przede wszystkim sytuacji Dziczka. Zawodnik z Rygi oddał natomiast strzał życia. Tak to w piłce bywa. Musimy przełknąć tę porażkę, choć będzie to trudne – kontynuował Fornalik.

– Widać było po mojej drużynie niesamowite tempo rozgrywek. Zawodnicy odczuwają ich trudy. Riga swój mecz miała przełożony. To też pokazuje jak drużyny przygotowują się do tych pucharowych spotkań – dodał trener mistrzów Polski.

(za piast-gliwice.eu)

Serwis Sports-News dostarcza Sportowa Agencja Informacyjna ASInfo.

UWAGA! PZBUK zmienia bonus startowy dla nowych graczy. Od teraz możecie skorzystać z promocji "Zamień 200 zł na 500 zł!"

Jest to najwyższy asymetryczny bonus od depozytu w Polsce! Każdy klient po wpłacie 200 zł otrzyma w sumie 500 zł na grę w zakładach sportowych.

Bonus przyznawany jest w zależności od wysokości dokonanego depozytu, według założenia, że wartość bonusu stanowi 150% wpłaconego depozytu powyżej kwoty 100 zł . Maksymalna wartość depozytu uprawniająca do uzyskania bonusu wynosi 200 zł.

Co trzeba zrobić, żeby skorzystać z promocji?

Przede wszystkim zarejestruj się w PZBUK klikając TUTAJ. Następnie musisz zweryfikować swój numer telefonu i dokonać depozytu w wysokości minimum 100 zł oraz aktywować bonus podczas depozytu.

Nie czekaj, tylko skorzystaj z promocji! Kliknij TUTAJ, aby założyć konto w PZBUK.

Add Comment

Click here to post a comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.